Haber

İsrail’in Filistinlileri Gazze’den Sina Çölü’ne zorla göç ettirme planı ortaya çıktı

Haberde adı açıklanmayan İsrailli bakanlardan biri şunları söyledi: Gazze Şeridi’ndeyaşayan 2 milyon 300 bin Filistinli vatandaşın zorla yerinden edilmesi Mısır’ın Sina Yarımadası’na Yeniden Yerleşiminisiyatife‘ için teklif hazırladığını itiraf ettiği vurgulandı.

Ajansa göre hükümetin hazırladığı belgenin tarihi 13 Ekim olarak kaydedildi. İsrail Başbakanı Binyamin NetanyahuKendisinin ve yardımcılarının bu girişimi varsayımsal bir plan olarak değerlendirdiği belirtildi.

Associated Press’e konuşan İsrailli bir yetkili, güvenlik servisleriyle bu konu hakkında kapsamlı bir görüşme yapılmadığını belirtirken, İsrail hükümetinin masaya koyduğu bu planın Gazze Şeridi’nin kontrol altına alınmasını içermediğine de dikkat çekti. Filistin Yönetimi’nin kurulması veya yeni bir bölgesel hükümetin kurulması.

AP’nin yazısında böyle bir belgenin varlığının bile Filistin’de büyük gerginliğe yol açtığı vurgulanırken, Filistin Devlet Başkanı Mahmud AbbasSözcünün, İsrailli yetkililerin Gazze Şeridi’ndeki nüfusun herhangi bir yere taşınmasına karşı olduğunu, planın uygulanmasına izin vermeyeceklerini söylediği ve bunu ‘kırmızı çizgi’ olarak nitelendirdiği hatırlatıldı.

Uluslararası haber ajansı Financial Times geçtiğimiz günlerde Netanyahu’nun Avrupalı ​​liderleri Gazze’den gelen mültecileri kabul etmesi için Mısır’a baskı yapmaya ikna etmeye çalıştığını bildirdi.

Buna karşılık Mısır, bu mültecileri AB ülkelerine göndermekle tehdit etti.

İsrail’in Gazze’deki Filistinlileri Sina’ya yerleştirme planına ilişkin iddialar ilk kez gündeme gelmezken, Filistinlilerin Sina Yarımadası’nın doğusuna yerleştirilmesi planı daha önce 1990’ların başında tartışılmıştı. Ortadoğu Barış Süreci‘ çerçevesinde İsrail tarafından ortaya atıldığı düşünülüyor.

haber-domanic.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu