Teknoloji

Elon Musk, Hayatını Kaybeden Ünlülere Mavi Tiki’yi Geri Veriyor!

Elon Musk yönetimindeki Twitter, platformda daha önce ücretsiz olarak verilen mavi tikleri geçtiğimiz hafta kaldırmaya başladı. Sonrasında ise Mavi abone olmayan birçok ünlü ismin mavi tikleri ortadan kalktı. Ayrıca Musk’ın mavi tiklerini elinde tutabilmek için aralarında LeBron James ve Stephen King’in de bulunduğu bazı ünlülere kendi cebinden Blue abonelikleri bile satın aldığı görüldü.

Musk’ın mavi tikleri kaldırmaya başlamasından birkaç gün sonra bugün bariz hesapların tekrar doğrulanmış hesaplar olarak platformda görünmeye başladığı görüldü. Bu kişiler arasında ölen ünlülerde not edildi.

Hayatını kaybeden Kobe Bryant, Paul Walker, Michael Jackson ve daha birçok ünlü mavi tik aldı.

Mavi tik almış hesaplar incelendiğinde; Michael Jackson, Kobe Bryant, Chadwick Boseman, Paul Walker ve hayatını kaybeden birçok ünlü ismin yeniden mavi tik taktığı görülüyor. Hatta hesaplardaki tiklere tıklandığında bu kişilerin Blue abonesi oldukları ve telefon numaralarını doğruladıkları belirtiliyor.

Tabii bu çok da farklı değil çünkü şirketin standart olarak doğrulanmış her hesabına koyduğu bir ifade. Bununla birlikte, ölen kişilerin hesaplarına bu biçimde bir şeyler eklediği ve biraz ‘anlayışsız’ bir davranış gibi göründüğü için eleştirildi.

Ayrıca Chadwick Boseman veya Michael Jackson gibi hayatını kaybeden bazı ünlülerin hesapları da yer alıyor. başkaları tarafından yürütülen ekleyelim. Yani bu hesapları çalıştıran grupların Blue abonelik almış olma ihtimali var. Ancak yine Kobe Bryant ve daha birçok mavi tik alan merhum ünlünün hesabı yıllardır hiç tweet atmadan ayakta duruyor. Bu durumu garip kılan şeylerden biri de bu.

Twitter’ın neden mavi tikleri iade etmeye başladığına dair şu an için resmi bir açıklama yok. Ama bu platform yüksek takipçi sayısına sahipHesapların tekrar doğrulanmasını sağlamak için yaptığı bir atılım olması bekleniyor.

haberbogazkale.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu