Haber

Çin, Doxuri Tayfunu nedeniyle önlemleri sıkılaştırıyor

Çin’in doğu kıyısındaki Fujian eyaletini vuran Doxuri Tayfunu nedeniyle Çin hükümeti önlemleri sıkılaştırdı.

Çin’in Fuijan ve Anhui eyaletlerini etkisi altına alması beklenen Doksuri Tayfunu, Çin’de önlem almaya başladı. Çin Su Kaynakları Bakanı Li Guoying, Çin’in Doxuri Tayfunu’ndan etkilenmemesi için ilgili departmanları önleyici tedbirleri yeniden konuşlandırmaya, denetlemeye ve uygulamaya ve tayfunun tetiklediği fırtına ve sellere karşı çalışmaya çağırdı. Typhoon Doxuri’nin çok kuvvetli olacağını belirten Li, “Bu yılki 5. tayfun olan Doxuri Typhoon, daha yüksek yoğunluk, daha fazla su buharı ve daha geniş etki alanı nedeniyle önceki tahminlerden çok daha güçlü.”

Li ayrıca, can kaybına yol açmamak, rezervuar barajları yıkmamak, değerli barajları aşmamak ve değerli altyapı sistemini etkilememek için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

okullar askıya alındı

Çin’in birçok kıyı bölgesinde yer alan Xiamen, Quanzhou ve Zhangzhou şehirlerinde okullar tatil edilirken, işyerleri ve fabrikalar da geçici olarak tatil edildi. Dokusuri Tayfunu’nun başta Haihe Nehri havzası olmak üzere bazı bölgelerde sellere neden olabileceği belirtiliyor. – PEKİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu