Ekonomi

Borsa İstanbul’da Kapanış: BIST 100 bugün nasıl hareket etti?

Investing.com – BİST 100, alıcı ile yatay hareketin başlamasından sonraki gün uzunluğu.

BIST 100, günün ilk saatinde kazancının büyük bölümünü elde ederken, gün içi süreçlerde aldığı kısmi satışlarda 5.200 seviyesinde takviye bulmasının ardından tekrar 5.250 puan seviyelerine hareket etti. Endeks, kapanışa yakın bir kez daha 5.200 puan seviyesini test ediyordu.

Bugün 4 şubede %5’in üzerinde fiyat artışı kaydedildi. Bu şubelerin başında maden ürünleriVe basit metallerdevam ederken binaVe gayrimenkul yatırımlarıAynı zamanda en değerli dalların ortasındaydı.

toplu taşımaVe telekomünikasyonsegmentler ise son bir saatte negatif kalan segmentler oldu. finans, bugün %2’den fazla artmasına rağmen bankalar yatay kaldı. Diğer ana dallardan Sanayi, kapanış gerçeği %3 bandında fiyat kazanıyor hizmetŞube %1 arttı.

BIST 100 endeksinde yer alan hisse senetleri arasında 11 hissenin son saat prestijiyle tavan fiyata ulaştığı görüldü. Bu paylaşımların ortasında EKGYOVe KRDMDtavan fiyata ulaşan ve işlem hacmi yüksek olan hisse senetleri olarak öne çıktı.

sasa, VAKBN, PGSUSVe AYDEMÖte yandan BİST 100 endeksinde yüzde 2’lik düşüşle en çok düşen paylar olarak kayıtlara geçti.

GCM Yatırım’dan Kudret Ayyıldır, bugünün borsa yorumundayazdı:

Yurtdışı piyasalarda, Asya endeksleri Çin piyasasında hafif pozitif yatay görünümle karışıktı. ABD endeksleri dün tatilin ardından bugün negatif açıldı. Nasdak, açılışta %1,17, Dow JonesVe S&P 500 , %0,87 azaldı. Avrupa endeksleri ise gün sonunda doğru satıcılarla dolu hareket ediyordu.

Author: Günay Caymaz

sivrice-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu